Iveco Rapido

BusPartner toimii Iveco Rapidon maahantuojana. Rapidon kori valmistetaan Sloveniassa käsityönä. Valmistajan AS Domžalen toiminta on alkanut autokorjaamona 1950-luvulla, ja vuodesta 1987 alkaen yhtiö on rakentanut linja-autoja, pääosin pikkubusseja. Rapidoja viedään pääosin Saksaan, Itävaltaan ja Ruotsiin; naapurimaassamme niitä on myyty jo reippaasti yli sata kpl.

Rapidon voi rakentaa turisti-, koululais- tai matalalattiabussiksi. Matalalattiaversion matala osa voi olla joko auton keskellä tai takana.

Rapidon alakehikko ja kylkipellit ovat rosteria, luukut ja ovet alumiinia, nokka ja perä lasikuitua.

Rapidon turistiversioon saa maksimissaan 29 istumapaikkaa + oppaan istuimen, kouluversioon puolestaan 31 istumapaikkaa. Auton takaosassa on iso tavaratila, jonka lisäksi molemmilla sivuilla on pienet tavaratilat. Sisustuksen pintamateriaaleina on käytetty valtaosin tekstiiliä muovin sijasta, mikä antaa laadukkaan ulkonäön sekä parantaa äänieristystä. Lisävarusteina on saatavissa mm. WC, DVD-soitin + monitorit, eri kokoisia jääkaappeja, pöytäryhmiä, 220V invertteri, USB-pistokkeet, peruutuskamera jne. Lämmöneristys on huolellisesti tehty, ja molemmilla sivuilla (turistimallissa myös takaseinällä) on vesikiertoiset lämpöpatterit. Lisäksi etuovella ja kuljettajan paikalla on lämpöpuhallin. Kattokanavalämmitys on luonnollinen lisävaruste Pohjoismaihin myytävissä busseissa.

Ivecon moottori on pieniruokainen, kuluttaen vain noin 15 litraa / 100 km. Suhteutettuna matkustajamäärään on siis polttoainetalous erinomaisella tasolla! Suosittu Hi-Matic automaattivaihteisto takaa tasaisen kyydin.

Takuuhuollot ja varaosat ovat sopimuskumppanin Transmation Oy:n osaavissa käsissä.

 

Katso Rapido kouluversion esittelyvideo tästä!