Feniksbus

BusPartner on vuodesta 2022 alkaen toiminut Feniksbusin maahantuojana. Feniksbus nousi jo vuonna 2023 Suomen myydyimmäksi linja-autoksi midi-kokoluokassa.

Vuonna 2010 perustetun Feniksbusin pääkonttori sijaitsee Sloveniassa ja koritehdas Serbiassa. Yhtiön toiminta on kasvanut voimakkaasti – reilussa kymmenessä vuodessa jo 160:n bussin vuosituotantoon! Tuotevalikoimassa on ainoastaan Iveco Daily alustalle tehtyjä mini- ja midi-luokan busseja, kaupunki-, koulu-, linjaliikenne- ja turistiversiona. Feniksbusin linjaliikenneversioon (diesel) saa maksimissaan peräti 35 istumapaikkaa! Tämä onkin ollut suuri syy menestykseen. Käyttövoiman osalta Feniksbusin valikoimassa on biodiesel, kaasu ja sähkö.

Feniksbus on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen tuote ja se toimii myös talviolosuhteissamme. Bussin eristys on suunniteltu Pohjoismaiden talvia varten, 12 tai 15 kW webasto lämmittää bussin, molemmilla sivuilla on vesikiertoiset lämpöpatterit ja lisäksi etu- ja takaovelta löytyy lämpöpuhallin. Korin kehikko on kokonaan valmistettu suomalaisesta rosterista! Kylkipellit ovat alumiinia, nokka ja perä ovat lasikuitua.

Ivecon diesel-moottori on pieniruokainen, kuluttaen vain noin 15 litraa / 100 km. Suhteutettuna matkustajamäärään on siis polttoainetalous erinomaisella tasolla! Sähköbussin voimanlähteeksi voi valita joko alkuperäisen Iveco eDailyn tai Elintan moottorin. Kaasuversion saa Feniksbusilta Iveco-alustan alkuperäisiä isommilla kaasusäiliöillä, mikä antaa erinomaisen lisän toimintamatkaan. Suosittu Hi-Matic automaattivaihteisto takaa tasaisen kyydin.